Portal per al foment de la lectura i la comprensió lectora

Fomentant la lectura
24/05/2022
Llibres sense paraules per despertar la imaginació

Donar a un nen o una nena un llibre sense paraules i amb només il·lustracions, estimula la seva imaginació, la seva fantasia. Es tracta que es munti ell o ella un món en el seu cap, s’inventi el nom dels personatges, com són, quin és el seu caràcter. Que decideixi quina és la història, quins són els diàlegs, quin és l’entorn on transcorre la narració. Què veu? Què està passant i, què passarà?

En un moment on, segons les estadístiques, els infants passen cada vegada menys temps pròpiament jugant o inventant jocs i més temps davant les pantalles, motivar-los a treballar la seva imaginació és molt important.

Si la capacitat d’imaginació no està desenvolupada… costarà també llegir, abstraure's del text, o formar-se idees o pensaments abstractes.

Algunes recomanacions:

UN LLIBRE
EMMANUELLE PONTY
ZAHORI DE IDEAS

Una meravellosa història per als més petits, sobre el descobriment de la lectura i de tot el que aquesta comporta: un món de grisos i negres que, amb l'arribada d'un llibre, s'omplirà de color.

 

UN CAMÍ DE FLORS
JONARNO LAWSON
LIBROS DEL ZORRO ROJO

Una nena amb una caputxa vermella cull flors silvestres mentre camina amb el seu pare per una grisa ciutat. Cada flor es converteix en un regal que deixa un rastre inequívoc de bellesa: un camí de flors. Aquest llibre sense paraules és una oda a la importància de les petites coses i els petits gestos que il·luminen la nostra quotidianitat.

 

ZOOM
ISTVAN BANYAI
EDITORIAL FONDO DE CULTURA ECONÓMICA

Aquest àlbum ens impulsa a observar, a fixar la nostra atenció en els detalls, alhora que ens ensenya que no sempre tot és el que sembla. Una càmera que es va allunyant cada cop més del primer objecte enfocat ens porta a reflexionar sobre les diferents perspectives de la realitat que observem.

 

MIGRANTS
ISSA WATANABE
LIBROS DEL ZORRO ROJO

L'Organització Internacional de la Migració (OIM) estima que al món hi ha 258 milions d'immigrants, dada que representa quasi un 4% del total de la humanitat. Aquest àlbum narra amb imatges d'extraordinària força el viatge d'un grup d'animals que deixen enrere un bosc nocturn mancat de fulles.

 

OFF
XAVIER SALOMÓ
EDITORIAL FLAMBOYANT

OFF és un àlbum sobre els riscos de l’energia nuclear. A través d’un seguit d’imatges evocatives, l’àlbum narra com una nena aconsegueix retornar la vida a un paisatge erm i monòton, fruit dels efectes de l’energia nuclear.