Portal per al foment de la lectura i la comprensió lectora

Fomentant la lectura
17/01/2022
Alterem la rutina lectora amb una mica d'acció i molta imaginació!

 

Introduir el teatre a classe ens permet trencar el ritme de lectura diari cosa que, de tant en tant, pot ser molt convenient, i treballar cinc aspectes importants a la vegada:

1.comprensió lectora

2.imaginació

3.creativitat

4.respecte i harmonia entre companys.

5.memorització

 

Comèdia, tragèdia, misteri, embolics, humor, clàssic o modern distribuïm la classe per grups, cadascú agafa una obra breu i … a fer teatre!

Els alumnes hauran de pensar qui representa cada personatge, quina podria ser l’ambientació, el vestuari,  l’escenificació, la música... En definitiva, s’hauran de pensar tots els treballs que calen per convertir un text en un espectacle teatral.

Es pot treballar l’obra durant varis dies, representar-la en algun moment, sense tots els elements per la posada en escena, però sí explicats perquè el públic es posi en situació. És important que es tracti d’obres breus perquè sigui l’activitat més limitada en el temps i més fàcil de treballar-la.

Aquí us proposem algunes obres de teatre per ser preparades i representades per al públic infantil:

 

Col·lecció teatre infantil de Tuins editorial

Tuins ofereix llibres a infants, pares, escoles i grups de teatre i s’especialitza en la publicació de textos teatrals infantils escrits per ser interpretats per nens i nenes d’entre 6 i 14 anys. Més informació TuinsEditorial

 

 

Col.lecció Micalet Teatre de l’Editorial bromera

Un extens catàleg d'bres de teatre pensades per a ser representades a l'aula. Veure obres aquí

 

Al teatro con Rodari de Gianni Rodari. Editorial SM

Cinc històries plenes de comèdia i màgia on l'essència de Rodari es manifesta en forma de teatre, permetent desenvolupar la imaginació i conèixer de primera mà el sentit de la dramatúrgia. Més informació: EditorialSM