Xim i Xesca. Programa d'animació a la lectura

Qué és Xim i Xesca?

Anar a l'inici

Què és Xim i Xesca?

Xim i Xesca és una eina interactiva i personalitzada per desenvolupar la comprensió lectora i despertar el gust per llegir.

 

L'eina va dirigida a alumnes de 6 a 14 anys; de cicle inicial fins a ESO.

 

Cada alumne té un codi d'accés per entrar a Xim i Xesca i respondre les preguntes del llibre que s'hagi llegit per comprovar si l'ha entès. Si respon bé aconsegueix punts lectors!

 

 

Punts lectors?

Per a l'alumne els punts són l'incentiu per posar atenció en allò que llegeix, per continuar llegint i anar adquirint l'hàbit lector.

 

Per al mestre els punts són l'eina per fomentar la lectura entre els seus alumnes a través del joc i per detectar problemes de comprensió.

 

Cada mestre té un codi d'accés per entrar a Xim i Xesca i veure l'activitat lectora de tots els seus alumnes.

 

 

Qüestionaris de llibres?

A Xim i Xesca hi ha més de 2.000 qüestionaris de llibres per a nens i joves de moltes editorials i d'autors d'arreu del món. Perquè els nens i nenes lectors trobin sempre el qüestionari del llibre que hagin llegit.

 

La base de dades de qüestionaris es va ampliant periòdicament amb les noves publicacions més recomanades i amb els llibres que proposen els mestres des de les escoles.

 

 

El simple fet de llegir és el camí més eficaç per esdevenir lector, però llegir requereix un esforç, individual i solitari. Amb Xim i Xesca el nen se sent acompanyat en aquest procés i recompensat per l'esforç fet. Perquè de l'esforç en queda constància;  els pares i el mestre el podran valorar i el nen voldrà seguir llegint.

 

 

 

Podeu provar el programa utilitzant els codis de la demo que trobareu al menú Demo.

Última modificació: 25/08/2016
Xim i Xesca és un programa registrat, la propietat intel·lectual del qual correspon a EM Projectes Didàctics, SL. Tots els drets reservats.
info@emprojectesdidactics.com - www.emprojectesdidactics.com - disseny i programació Clickart