Portal per al foment de la lectura i la comprensió lectora

Fomentant la lectura
25/06/2024
Els nens que llegeixen més saben més. I els que saben més llegeixen millor

La relació entre la lectura i el coneixement és un cercle virtuós que es reforça mútuament. Quan els nens llegeixen més, no només amplien el seu vocabulari i milloren les seves habilitats lingüístiques, sinó que també guanyen una comprensió més profunda del món que els envolta. Aquest augment en el coneixement els permet llegir millor, ja que són capaços d'entendre textos més complexos i interpretar-ne els matisos amb més facilitat. Quan un nen té un vocabulari ric i una bona comprensió lectora, es troba millor equipat per afrontar textos més difícils i treure'n profit.

A més, els nens que tenen una experiència positiva amb la lectura solen desenvolupar una passió per aquesta activitat. Aquesta motivació intrínseca els porta a llegir més per plaer, i no només per obligació escolar. Llegir per plaer és fonamental, ja que la lectura no només ha de ser vista com una tasca acadèmica, sinó com una font d'entreteniment i enriquiment personal. Els nens que gaudeixen llegint són més propensos a convertir-se en lectors habituals durant tota la vida.

 

D'altra banda, els nens que acumulen coneixements a través de la lectura també milloren les seves habilitats crítiques i analítiques. La capacitat de fer connexions entre diferents textos i disciplines és una competència valuosa que es desenvolupa amb la pràctica de la lectura. Aquesta habilitat no només millora la comprensió lectora, sinó que també és essencial per a l'aprenentatge en general.

 

En conclusió, la lectura enriqueix el coneixement i les habilitats lingüístiques, creant un cicle positiu en què els nens que llegeixen més saben més, i els que saben més llegeixen millor. Incentivar la lectura té un impacte profund i durador en la vida dels infants.